One Lakh AdsBuy Ads Space from One Lakh Ads

Monday, 27 January 2014

Tips sebelum anda mengambil pinjaman rumah!

Pinjaman rumah boleh menjadi sangat bermanfaat untuk pembeli hartanah , kerana mereka bukan sahaja membantu anda membeli rumah impian anda, tetapi juga membantu anda menjimatkan cukai . Tetapi anda mesti ingat untuk memilih pinjaman rumah yang sesuai jika anda tidak mahu menghadapi perlu bersusah-payah dalam proses. Berikut adalah beberapa tips cepat yang anda boleh ingat semasa memohon pinjaman rumah. Tips ini boleh membantu meringankan prosedur rumit sedikit dan pada masa yang sama membantu anda menjimatkan wang.

Beberapa tip yang disyorkan adalah seperti berikut -

• Penyelidikan dan - Ini pinjaman hari adalah agak menarik untuk pembeli dengan kadar faedah yang rendah dan skim tambahan. Oleh itu adalah lebih baik untuk mendidik diri sendiri tentang terma-terma dan syarat-syarat setiap perjanjian pinjaman supaya anda bersedia terlebih dahulu. Menjelaskan semua keraguan anda mengenai skim pinjaman sebelum anda memuktamadkan apa-apa dan tidak teragak-agak untuk bertanya soalan kepada orang jualan walaupun anda mempunyai kesukaran yang paling kecil memahami klausa tertentu.

• Sila lihat di EMI - Kira EMI bahawa anda akan mampu membayar terlebih dahulu. Ingat bahawa anda tahu wang anda lebih daripada orang lain supaya mengingati pekerjaan anda dan pendapatan anda boleh membuat pengiraan anggaran mengenai jumlah EMI anda boleh membayar. Jangan membuat keputusan terburu-buru pada satu ini kerana membayar penalti kerana tidak membayar EMI pada masa boleh membuktikan untuk menjadi lebih bermasalah . Jika anda mempunyai pekerjaan sementara, terdapat perkara-perkara lain untuk mengambil kira supaya membuat keputusan yang bijak menjaga semua parameter.

• Berunding kepada kadar faedah - Walaupun bank-bank dan institusi kewangan bersumpah bahawa kadar faedah tidak boleh dirundingkan , mereka masih boleh membuat beberapa penyesuaian jika anda menyiarkan beberapa isu jujur ​​dengan kadar yang tinggi. Ini boleh dilakukan hanya jika anda telah dimuktamadkan harta yang anda ingin membeli dan anda memerlukannya secepat mungkin . Juga, jika ia adalah akhir bulan ini , ia boleh menjadi manfaat kepada anda. Orang jualan mempunyai nombor agregat jualan yang mereka perlukan untuk menyelesaikan setiap bulan , maka untuk menyelesaikan sasaran mereka , mereka terikat untuk memberikan anda manfaat tertentu.

• Kelayakan Pinjaman - Bawa dokumen termasuk maklumat seperti sejarah kredit anda apabila anda membuat pembelian pinjaman. Anda harus telah membayar semua kad kredit dan pinjaman kereta pada masa untuk bergerak langkah yang lebih tinggi pada kelayakan semasa memohon pinjaman. Jika anda mempunyai rekod bersih dalam sejarah kredit anda untuk bayaran dilakukan pada masa, maka anda boleh menggunakan ia sebagai satu kelebihan apabila memohon untuk pinjaman. Juga, cuba untuk memberi tumpuan kepada tempoh Loan Bank Rakyat. Jika anda memilih untuk tempoh pinjaman yang panjang maka anda akan membayar lebih secara keseluruhan sebagai bunga yang dibayar akan menjadi sangat tinggi.

• Caj tambahan yang perlu diingat - Apabila anda memohon pinjaman rumah, anda perlu dididik mengenai pelbagai caj lain bahawa peminjam menambah kepada skim semasa. Mereka akan menambah caj pentadbiran dan perkhidmatan atau yuran pemprosesan. Ini kejatuhan Tidak merangkumi transplant organ tambahan di bawah jumlah yang dibenarkan di atas nama anda dan bukan di bawah jumlah yang anda membawa pulang . Jadi sebelum anda memuktamadkan apa-apa perjanjian, anda perlu membuat nota seperti bayaran tambahan bahawa peminjam dimasukkan ke dalam skim ini.

• Baca cetakan halus perjanjian itu dengan berhati-hati - Walaupun perjanjian pinjaman rumah dengan bank anda adalah dokumen besar, pastikan anda membaca dengan teliti. Kadang-kadang, peminjam boleh mengangguk kepada mata tertentu tetapi pada akhirnya apa sahaja hadir di atas kertas itu hanya akan diambil kira. Jadi adalah lebih baik jika anda hanya boleh menghabiskan masa tambahan membaca dokumen dengan teliti dan bukan terperangkap dalam komplikasi yang berkaitan dengan yang sama di kemudian hari. Jangan sekali-kali menandatangani kertas pinjaman kosong walaupun orang jualan meminta anda untuk mendaftar . Tanya soalan jika anda masih mempunyai beberapa keraguan kerana pada akhirnya ia adalah sangat penting untuk menyedari setiap terma dan syarat yang dinyatakan di dalam pinjaman.

Related post:
4 tips untuk mengemudi pinjaman pelajar swasta
Tips berguna apabila menimbangkan pinjaman peribadi

No comments:

Post a Comment