One Lakh AdsBuy Ads Space from One Lakh Ads

Sunday, 26 January 2014

Pinjaman peribadi : Adakah ia baik untuk anda?

Sebelum aliran menurun ekonomi, ia akan menjadi sukar untuk mencari sebuah keluarga tanpa pinjaman peribadi di bandar-bandar . Dengan pinjaman menyediakan keselesaan dana mudah dengan kadar faedah yang lebih tinggi sedikit ( dalam lingkungan 14 peratus) , ia tidak picit sangat keras bagi banyak.

Lagipun, ia disimpan peminjam dari kerumitan tempoh menunggu , membuat perjalanan beberapa kepada pengurus dan yang lebih penting, ia diberi tanpa permintaan untuk beberapa. Arah aliran dan keadaan monetari yang ketat dalam ekonomi telah mengambil tol pada Pinjaman Peribadi Bank Islam. Sebenarnya, banyak bank-bank swasta telah benar-benar berhenti membuat pembayaran pinjaman peribadi manakala mereka yang masih menawarkan mereka menyekat ia kepada pelanggan mereka sendiri.

Walaupun produk itu mempunyai set sendiri kelebihan dan kekurangan , banyak ia bergantung kepada penggunaan akhir. Sebagai contoh, pinjaman peribadi untuk membersihkan yuran kad kredit tidak adalah idea yang buruk , tetapi ia boleh membuktikan mahal jika diambil untuk pembiayaan hartanah. Jadi, peminjam perlu ingat beberapa faktor semasa akan di bagi pinjaman peribadi.

Menggunakannya untuk jangka masa pendek

Pinjaman peribadi membawa kadar faedah yang lebih tinggi kerana ia adalah pinjaman tidak bercagar . Diberi semata-mata atas dasar aliran pendapatan anda dan sekiranya tidak membayar , bank itu mempunyai skop yang lebih rendah untuk pemulihan, walaupun pada hakikatnya banyak bank menguruskan untuk mendapatkannya kembali .

Oleh itu , memilih untuk pinjaman peribadi hanya apabila anda memerlukan dana untuk tempoh yang singkat. Malah, had atas bagi pinjaman peribadi harus tiga tahun walaupun bank anda adalah bersedia untuk memberi anda tempoh lima tahun.

Elakkan pelbagai pinjaman

Jika bank anda tidak bersedia untuk memberikan anda jumlah yang dikehendaki , ia adalah satu petunjuk jelas bahawa jumlah pinjaman adalah tekanan pada kewangan anda. Jadi, elakkan mengambil pinjaman dari pelbagai bank sebagai tekanan ke atas EMIS boleh mendapatkan diurus dalam tempoh masa.

Mengelakkan ia sebagai pilihan untuk rumah pembiayaan

Ledakan hartanah dalam tempoh beberapa tahun kebelakangan ini mendorong banyak untuk mengambil langkah-langkah terdesak untuk memperoleh harta. Salah seorang daripada mereka telah menjadi pinjaman peribadi untuk membiayai pembelian hartanah . Ramai yang telah digunakan untuk membuat bayaran muka atau untuk membuat kekurangan dalam pinjaman rumah. Ia bukan sahaja telah terbukti mahal tetapi bencana bagi ramai, terutamanya bagi mereka yang menempah harta dengan idea membuat pulangan yang cepat.

Related Post:
Bagaimana untuk Dapatkan Pinjaman Peribadi Besar
Asas pinjaman peribadi

No comments:

Post a Comment