One Lakh AdsBuy Ads Space from One Lakh Ads

Sunday, 26 January 2014

Mendapatkan pinjaman peribadi tidak selalu idea yang baik

Pinjaman peribadi boleh menyelamatkan anda dalam masa satu jam keperluan , tetapi adakah anda sedar terdapat wujud bukan sahaja pilihan yang lebih baik tetapi juga orang-orang yang lebih terjamin untuk mendapatkan wang dengan cepat. Perancang kewangan menganut pinjaman peribadi harus menjadi perkara terakhir pada menu anda apabila membeli-belah untuk wang walaupun keperluan anda adalah serta-merta . Pinjaman peribadi dan pinjaman kad kredit bertanggungjawab bagi berjuta-juta hari ini orang di bawah perangkap hutang .

Namun orang-orang tidak menyedari mereka mempunyai pilihan di luar juga meminjam daripada rakan-rakan dan saudara mara, yang atas terma dan syarat yang baik. Dengan sejarah kredit peminjam sedang semakin dipertimbangkan untuk apa-apa pinjaman di masa depan, banyak rancangan anda untuk hari ini dan esok bergantung kepada berapa hormat anda menguruskan hutang anda. Pengurusan hutang bijak membantu bukan sahaja mengurangkan beban tetapi juga tumbuh aset. Ia adalah cara yang paling praktikal untuk mengelakkan hutang dalam ekosistem kewangan. Berikut adalah penghitung bersedia pada alternatif yang lebih baik kepada Personal Loan Bank Rakyat.

Ia mod yang paling mudah dan paling cepat mengatur dana dalam kes keperluan mendesak . Juga dikenali sebagai pinjaman terhadap barang kemas, wang boleh juga diperolehi dalam satu hari sebagai bekerja selagi anda mempunyai identiti yang betul dan bukti kediaman. Beberapa pemberi pinjaman pakar di dalam ruang ini seperti Manappuram dan Muthoot juga membayar dalam satu atau dua jam .

Kadar faedah biasanya dikira atas dasar berapa banyak margin keselamatan anda bersedia untuk meninggalkan untuk pemberi pinjaman. Pendek kata , barang kemas lebih banyak anda berjanji untuk jumlah pinjaman, lebih rendah akan kadar faedah anda . Kadar faedah secara amnya berbeza-beza antara 10% dan 17%.

Walau bagaimanapun , apa yang membuatkan ia skor lebih cara lain adalah ia boleh didapati tanpa mengira sejarah kredit anda. Kemudian, ia boleh didapati pada kadar yang munasabah kepentingan terutamanya jika jumlah yang dipinjam tidak melebihi 50-60 % daripada nilai pasaran perhiasan. Proses ini agak diselaraskan dengan penilai perhiasan yang duduk di cawangan pemberi pinjaman atau yang boleh didapati terdekat cawangan di mana ia bernilai dan kemudian barang kemas anda dimeteraikan dalam kantung di hadapan anda.

Oleh itu , jika anda memohon kepentingan hanya pinjaman sebanyak RM 2 lakh selama dua tahun pada 12%, bayaran bulanan anda akan menjadi RM 2,000 selama dua tahun tetapi anda perlu membayar balik pinjaman dengan bayaran sekali gus sebanyak RM 2 lakh di hujung dua tahun. Manakala EMI untuk pinjaman dua tahun pada kadar faedah yang sama akan sekitar RM 9,400 . Itu semata-mata kerana anda membayar balik jumlah pinjaman keseluruhan pada akhir 24 ansuran .

Lebih-lebih lagi , jika anda boleh menunggu untuk satu atau dua hari , kata pakar anda perlu melihat bank-bank swasta dan sektor awam , yang menawarkan pinjaman ini pada kadar yang lebih munasabah kepentingan. Kelemahan hanya dengan pinjaman ini adalah kerana barang kemas adalah satu perkara kegunaan peribadi, nilai emosi adalah jauh lebih tinggi daripada nilai pasaran. Jika apa-apa sebab anda tidak dapat membayar balik pinjaman pemberi pinjaman boleh menjual barang kemas anda di pasaran untuk mendapatkan dius selepas mana anda boleh mendapatkan kembali barang kemas anda kembali.

Related Post:
Bagaimana untuk menghapuskan pinjaman peribadi dengan tekun
Pinjaman peribadi adalah mudah untuk mendapatkan , tetapi datang pada kos yang tinggi

No comments:

Post a Comment