One Lakh AdsBuy Ads Space from One Lakh Ads

Monday, 27 January 2014

Bagaimana untuk Dapatkan Pinjaman Rumah

Mendapatkan pinjaman rumah adalah langkah yang paling penting dalam proses pembelian rumah . Berikut adalah asas-asas untuk mendapatkan pembiayaan anda.

1. Cari pemberi pinjaman. Tanya rakan-rakan , keluarga atau rakan sekerja untuk rujukan ; bercakap dengan ejen hartanah tempatan; mencari Internet.

2. Mengisi permohonan Bank Rakyat Loan.

3. Dapatkan anggaran kos penutupan dari pemberi pinjaman yang anda pilih. Oleh undang-undang , pemberi pinjaman adalah dikehendaki menyediakan kenyataan ini kepada anda dalam masa tiga hari selepas menerima permohonan pinjaman. Pastikan untuk bertanya apa jenis program pinjaman pemberi pinjaman anda telah dipilih untuk anda, termasuk kadar , terma dan apa-apa maklumat khas, seperti penalti prabayar .

4. Bandingkan kos, fi dan segi pinjaman jika anda bekerja dengan lebih daripada satu pemberi pinjaman.

5. Berunding yuran. Kadang-kadang anda boleh berunding jumlah yuran atau titik pinjaman ( mata adalah 1 peratus daripada jumlah pinjaman ) pemberi pinjaman caj anda .

6. Menurunkan kadar faedah anda dengan membayar lebih banyak mata. Hubungan kadar faedah untuk titik dibayar adalah salah satu yang songsang ; lebih mata yang anda bayar , lebih rendah kadar faedah.

7. Menyediakan dokumentasi yang diperlukan.

8. Membayar apa-apa yuran pendahuluan. Kadang-kadang pemberi pinjaman memerlukan bahawa penilaian, laporan kredit atau yuran pemprosesan dibayar pada permulaan.

9. Mengkaji kertas pinjaman . Kira-kira satu minggu sebelum penutupan , kertas pinjaman akan bersedia untuk ulasan anda. Pastikan pinjaman perlawanan quote asal anda telah diberi .

10. Menandatangani kertas pinjaman anda dan mendepositkan wang pembayaran anda ke dalam akaun anda 4-6 hari sebelum penutupan.

11. Bawa cek juruwang untuk bayaran muka kepada syarikat tajuk, escrow syarikat atau mengendalikan penutup peguam. Pemberi pinjaman akan menghantar syarikat tajuk cek jumlah pinjaman.

12. Bersedialah untuk mengucapkan tahniah kepada diri . Selepas transaksi menutup dan anda telah ditandatangani pada semua perkara luar jangka , dan menerima satu salinan surat ikatan itu dan satu set kunci , anda memiliki rumah.

Related post:
Sesetengah pinjaman jumbo kini malah lebih murah daripada gadai janji mematuhi
Home Ekuiti Pinjaman Fakta

No comments:

Post a Comment